Американскиот претседател Доналд Трамп рече дека во случај на втор бран зараза од Ковид-19 нема да воведе карантин и да ја затвори земјата.

Advertisements

„Имаме намера да го изгаснеме огнот, нема да ја затвораме земјата“, рече Трамп.

До оваа изјава доаѓа истовремено со ублажување на рестриктивните мерки кои фи презедоа 50 американски држави, меѓу кои оние со републиканско водство вршат притисок за што побрзо потворно придвижување на земјата, додека оние со демоктарско водство бараат повеќе внимателност при намалување на рестрициите, пренесе Индекс.

Join 7,747 other followers

Advertisements
Advertisements