Ќе побараме продолжување на вонредната состојба на утрешната седница на Советот за безбедност, изјави пред малку Венко Филипче, министер за здравство.

Advertisements

Тој на прес-конференцијата инфорамира за протоколите кои Комисијата за заразни болести ги утврдила за одржување на парламентарните избори.

-Ние ќе побараме продолжување на вонредната состојба за да имаме повеќе механизми за спроведување на мерките, објанси Филипче.

Advertisements

Ова е прва изјава околу вонредната состојба која истекува во сабота, 16-ти мај. Се очекува за ова свој став да го каже и Владата.

Advertisements
Advertisements